Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross – 5ος Αγώνας: Νίκη και κορυφή για τον Χρύσανθο Γεωργίου

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στην πίστα Αμμοχώστου ο πέμπτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross με διοργανωτή τη Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Ο πέμπτος αγώνας σηματοδότησε παράλληλα και την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μετά από έξι μήνες, καθώς το αγωνιστικό ημερολόγιο αναστάλθηκε λόγω της πανδημίας.

Στο αγωνιστικό μέρος, για ακόμα μια φορά έγιναν πολλές μάχες μεταξύ των αναβατών στην πίστα οι οποίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αναμφίβολα οι μονομαχίες που μαγνήτισαν ξανά τα βλέμματα ήταν αυτές στη μεγάλη κατηγορία, την ΜΧ1, όπου τρείς αναβάτες, οι Χρίστος Τσαγγαράς, Χρύσανθος Γεωργίου και Μιχάλης Πάμπουκκας διεκδικούν το φετινό τίτλο.

Αυτός που φάνηκε πιο έτοιμος ήταν ο Χρύσανθος Γεωργίου ο οποίος κατάφερε να κερδίσει και τα δυο σκέλη του αγώνα. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Γεωργίου στο φετινό πρωτάθλημα η οποία παράλληλα τον ανέβασε πρώτο στη βαθμολογία με διαφορά δυο βαθμών.

Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και στα δυο σκέλη της συνάντησης, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Χρίστος Τσαγγαράς ο οποίος ήταν τρίτος και στα δυο σκέλη. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, ο περσινός πρωταθλητής οπισθοχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχει όμως τρείς ακόμα ευκαιρίες στους εναπομείναντες αγώνες για να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Άριστος Γεωργίου ήταν ο αναβάτης που κέρδισε για ακόμα μια φορά φέτος και τα δυο σκέλη, φεύγοντας νικητής και από την πίστα Αμμοχώστου. ΟΓεωργίου μετά και την πέμπτη συνεχόμενη νίκη που πέτυχε είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και δύσκολα φαίνεται ότι θα αλλάξει αυτό.

Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Σάββας Σάββα, ο οποίος τερμάτισε και στα δυο σκέλη δεύτερος και ο Χρίστος Κημήτρη, ο οποίος και στα δυο σκέλη ήταν τρίτος.

Ο Αριστόδημος Έλληνας κατάφερε να κερδίσει και τα δυο σκέλη στην κατηγορία ΜΧΟΡΕΝ, αυξάνοντας το προβάδισμα του στη βαθμολογία. Μετά από πάρα πολύ καλή εμφάνιση δεύτερος τερμάτισε ο Αντώνης Γεωργίου και τρίτος ολοκλήρωσε ο Mehmet Altan.

Στην κατηγορία MX3 OVER ο Μαρίνος Τσαγγαράς συνέχισε το νικηφόρο σερί και πλέον είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Γιώργος Σιδερένιος και Σοφοκλής Σοφοκλέους είναι οι αναβάτες που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία ΜΧ65, όπου αγωνίζονται οι νεαροί και μελλοντικοί πρωταγωνιστές των αγώνων, νικητής αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Κάρυος, με τους Χρίστο Κλεόπα και Λούκα Σοφοκλέους να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Τέλος, στην κατηγορία MXOPEN FREE ο Αντρέας Παναγή ήταν ο μεγάλος νικητής, ενώ μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Ahmet Lemi και Αντώνης Στεφανή καθώς τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross θα διαταχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά.

Posted in Ενχώρια Νεα, Πρωτάθλημα Motocross 13 Sep 2020